DIPL. INŽENIR RAD.TEH. (ZOBNI RENTGEN) X-DENT
22 novembra, 2018
ZAKLJUČEK pogajanja v Javnem sektorju za Sevalce 3.12.2018
7 decembra, 2018

Skupščina Zbornice radioloških inženirjev Slovenije in Sindikata sevalcev Slovenije

Skupščini obeh stanovskih organizacij so potekale v  torek 4.12. 2018 v prostorih Splošne bolnišnice Nova Gorica.

ZBORNICA:

Skupščina je potekala v luči pogovora o prihodnosti radiološkega poklica, o zaključku trenutnih pogajanj z vlado in o prihajajočih pogajanjih o standardih in normativih.

Zbornica je v pogovorih za pridobitev javnih pooblastil, katera bi nam prinesla veliko pozitivnega. Lahko bi uredili in poenotili vse delovne pogoje in obveznosti ter pravice radioloških inženirjev po Sloveniji.

Oblika Zbornice je običajna praksa v Sloveniji in v tujini! To dokazujejo že javni pozivi iz tujine, kamor odhajajo tudi naši kolegi, kjer brez odobravanja oz. dokazila o strokovnosti in priporočila naše zbornice kolegi težje pridobijo službo.

Zbornica je pripravljena na pridobitev pooblastil, čeprav tu je še kar nekaj dela. Združiti in poenotiti bo potrebno vse diagnostike in natančno opredeliti naravo dela in točen potek našega dela , ter opisati delo samo. Testno prvo področje je v poteku pisanja opisa del, te bi bile nato združene z ostalimi smermi radiološke tehnologije v opisno knjigo Radiološkega inženirja.

 

SINDIKAT:

Sindikat je podal točen opis poteka pogajanj z vlado, opisali smo pridobljeno in izgubljeno!

Kako so se pogajanja zaključila, boste lahko zvedeli v naslednjem zapisu, ali pa od svojih POVERJENIKOV na lokalnih enotah.

Vendar tu še ni konec pogajanj z vlado, naslednja časovno določena pogajanja so ključnega pomena in so tudi bile ena od stavkovnih zahtev !

Prihajajo pogajanja o standardih in normativih!

Vse dobro!

Kokovnik Robert
Praprotnik Grega
SO SSS – PERGAM

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja